Final Touch Bygg

Panelbyte

Panelen skyddar ditt hus

Sliten panel på huset? Panelen skyddar huset mot väder och vind bör hållas i gott skick. Vi erbjuder både fullständigt panelbyte inklusive slutmålning av panel men även enbart fasadmålning av panelen.

snickare västerås fasadrenovering

Så här går det till:

1. Vi bokar ett hembesök
Fyll i vårt formulär, maila eller ring oss så bokar vi in ett personligt möte på plats hemma hos er. Där går vi igenom era önskemål och tankar inför det kommande panelbytet.
2. Vi lämnar en offert
Vi räknar på panelbytet, tar in priser på material och beräknar snickarnas arbetstid för att utför jobbet fackmannamässigt och säkert. Därefter skickar vi en skriftlig offert till er.
3. [Det här gör vi]
Bygget startas med vanligtvis med ställningsbygget, men i vissa fall går det att utföra arbetet från skylift. Den gamla panelen rivs och insidan besiktigas. Vindpappen byts.
4. [Det här gör vi]
Den nya panelen monteras grundmålad och ofta struken med ett lager topp färg. Passbitar kapas in och foder runt fönster monteras. När all panel är på plats slutmålas hela panelen.
5. Arbete avslutat
Efter panelbytet är klar och de sista spikarna är satta går vi igenom hela bygget. Vill kunden så kan en oberoende besiktningsman tas in. Jobbet faktureras sen efter godkännande.

Byta panel på huset i västerås

Hur lång livslängd din panel har är helt beroende på materialval samt hur väl du skött om din panel. Fasaden är också det första man lägger märke till på huset och genom den kan man åstadkomma drastiska förändringar. En liggande panel kan t. ex. få ett hus att se bredare ut och en stående panel kan få ditt hus att se högre ut.